Korningvej 70, Korning, 8700 Horsens, Tlf.: 79 74 12 76, Man - tors 06:00 - 17:00 fre kl: 16:00
Anemonegruppen og Solsikkegruppen
Landsbyhaven har valgt at have aldersopdelte børnegrupper, da det giver mening at målrette aktiviteter og forløb i forhold til barnets alder. Børnene er en del af deres gruppe til Samling, frokost og eftermiddagsfrugt. 

Landsbyhaven mener det er vigtigt for børnene at være en del af en fast gruppe, da børnene har brug for genkendelighed og samhørighed. Det skaber tryghed for børn, at dagen i et vist omfang er struktureret.

Øvrige aktiviteter om formiddagen kan være aldersopdelte, på tværs af grupper og alder eller kønsopdelte, da der også er læring for barnet i at være sammen med yngre eller ældre børn eller børn af samme køn. 

 

Anemone gruppen består af børn i alderen 3 – 4½ år. Da det er de yngste børn i børnehaven, ønsker Landsbyhaven at skabe nogle trygge og genkendelige rammer. De aktiviteter der tilbydes tilpasses aldersgruppen ud fra de 6 læreplanstemaer. Der er meget fokus på nærhed, genkendelighed, tryghed, sprog og leg.  

 

Solsikke gruppen består af børn i alderen 4½ - 6 år. Det er de ældste børn i børnehaven, og Landsbyhaven ønsker at skabe nogle trygge og genkendelige rammer, men også tilpasse børnegruppen den spontanitet og læring som børnegruppen har brug for. De aktiviteter der tilbydes tilpasses aldersgruppen ud fra de 6 læreplanstemaer. Der er meget fokus på genkendelighed, men også bevæge sig ud over grænserne for det genkendelige, i det omgang børnegruppen forvalter. Der er fokus på ture, IT og førskoleaktiviteter herunder samarbejde med indskolingen.

 

 

 

 

Sidst opdateret 15. november 2012